Bij ‘De Beste Interim Manager’ schrikken we niet terug voor complexe opdrachten met een specifieke uitdaging. Voor -dé beste- interim manager Marc Groothedde is geen uitdaging te groot! Hoe chaotischer de opdracht hoe beter!

Bij ‘De Beste Interim Manager’ schrikken we niet terug voor complexe opdrachten met een specifieke uitdaging. Voor -dé beste- interim manager Marc Groothedde is geen uitdaging te groot! Hoe chaotischer de opdracht hoe beter!

In de rubriek ‘4 vragen aan’ later we Marc Groothedde aan het woord over zijn expertise en de beste match. Marc heeft de laatste 2 jaar een aantal interim posities bekleed via ‘De Beste Interim Manager’.

Marc, wat is jouw vakgebied?

“Projectmanager, kwaliteitsmanager & manager productioneel engineering met affiniteit voor techniek. Mijn specialisme zijn spannende, chaotische projecten! Geef mij de opdracht waar iemand anders voor weg loopt. Een project met de zogenaamde ´scherpe randjes´, of terwijl ´een maatje te groot´. Een zwaar programma met ingewikkelde vraagstukken. Die uitdaging ga ik aan! ”

Wat maakt jou de beste interim manager?

“Ik ben dé probleem oplosser. Management zit in mijn DNA, techniek vind ik interessant. Maar, de balans vinden tussen mens en inhoud, het managen zelf, zorgen dat het samen goed matcht, maakt mij ‘de béste interim manager’.”

Heb je een ‘tip’ voor andere interim managers?

Mijn advies als interim manager is laat je niet mee zuigen in de inhoud. Houd je focus op de mens, vergeet de aandacht daar niet voor”.

Marc, wat is voor jou de toegevoegde waarde van `De Beste Interim Manager`?

“Ik geloof er in dat je samen meer kunt bereiken! Je hebt mensen om je heen nodig, je kunt het in deze wereld niet alleen. ‘Doe waar je goed in bent en vertrouw op de competenties van de ander’ is mijn motto. Susan – De Beste Interim Manager- biedt mij dit goede gevoel!

Daarnaast is het van groot belang dat je transparant kunt zijn naar elkaar. Dat kunnen wij! We kunnen eerlijk een dialoog aangaan over haar commerciële en mijn strategische inzichten. Het ‘ons kent ons’ gevoel is ontstaan.

Ze kent mijn expertise en skills; kijkt en denkt voor mij verder. Dat is voor mij de toegevoegde waarde. Ik kan echt oprecht zeggen dat we daardoor een duurzame relatie hebben opgebouwd.“